Marco Polo - veiligheid

Veiligheid

Attention Assist

Attention Assist is standaard uitgevoerd op de Marco Polo. Attention Assist kan veel parameters gebruiken om de typische tekens van slaperigheid te detecteren  en de bestuurder te waarschuwen. Standaard is ook uitgerust de zijwind-assist, die helpt  bij het off-track in vlagerige zijwind te vermijden.
De optionele spoorpakket bestaat uit  de Blind Spot en Lane Keeping Assist. De combinatie van beide systemen brengt een aanzienlijke veiligheid en comfort opluchting. Het helpt de bestuurder om de baan te houden en bij het wisselen rijstroken op banen met meerdere rijstroken.
De optionele op radar gebaseerde automatische  afstandsregelaar DISTRONIC PLUS houdt automatisch afstand tot de voorligger. 


Pre-safe

De optionele anticiperende Pre-safe systeem kan kritieke rijsituaties detecteren in een vroeg stadium en het initiëren van vroegtijdige preventieve beschermende maatregelen. De maatregelen omvatten de omkeerbare aanscherping van de gordels voor de bestuurder en bijrijder, sluiten naar keuze van een raam, in combinatie elektrische stoelverstelling, de verstelling van de bijrijdersstoel in een optimalere positie in geval van een ongeluk.


Ongeval

De uitgebreide functies met airbags en andere veiligheidssystemen  biedt de Marco Polo bescherming ingeval van een ongeval. Zo zijn er standaard airbags, thorax-bekken-airbags,  en gordijnairbags voor de bestuurder en bijrijder.
Daarnaast zullen de deuren zich automatisch ontgrendelen na een ongeval (afhankelijk van de ernst van het ongeval) en het automatisch uitschakelen van de motor. 


Diefstalbeveiliging(optioneel)

Het diefstalbeveiligingspakket helpt het voertuig veilig te stellen door haar akoestisch alarm. Het systeem bestaat uit een inbraak en diefstal alarmsysteem (ATA), een interieurbewaking en wegsleepbeveiliging. Het alarm wordt geactiveerd wanneer onbevoegde een van de portieren, de achterklep of motorkap in de geactiveerde toestand wordt geopend, er vinden bewegingen plaats in de camper of de camper wordt verhoogd.
Het akoestisch alarm klinkt ongeveer 25 seconden en de lampjes branden vier minuten in een snellere frequentie. De alarmsirene is niet toegankelijk van de buitenkant en van het elektrisch systeem onafhankelijk, dat wilt zeggen, het vuurt ook bij scheiding van de voeding op de accu. 


Intelligent rijden met de Marco Polo

De Marco Polo biedt de mogelijkheid tot de optionele LED Intelligent Light System en het Park-pakket met Active Park Assist met 360C camera. De bestuurder ziet daarmee op het display de omgeving van de Marco Polo vanuit het perspectief van een vogel, een echte toevoeging  voor het parkeren en manoeuvreren.


LED Intelligent Light Systeem (optioneel)

Het LED Intelligent Light systeem heeft adaptieve koplampen die zich automatisch aanpast aan de rijsituatie. Grootlichtassist is onder andere een functie van het systeem, die helpt om schitterende tegenliggers helpt te voorkomen. Daarnaast bewegen de koplampen mee in de bocht, waardoor de verlichting van de weg wordt verbeterd.


Park-pakket (optioneel)

Het Park-pakket ontlast de bestuurder met Active Park Assist en achteruitrijcamera met het vinden van een parkeerplaats en het in- en uit manoeuvreren. De Active Park Assist zoekt actief naar een geschikte parkeerplek en manoeuvreert automatisch de auto in de parkeerplek langs en over de rijbaan. De achteruitrijcamera maakt het gebied achter de auto zichtbaar en helpt om schades te voorkomen tijdens het manoeuvreren.


Park-Pakket met 360C camera (optioneel)

Het Park-pakket met 360C camera ontlast de bestuurder met Active Park Assist en achteruitrijcamera met het vinden van een parkeerplaats en het in- en uit manoeuvreren. De Active Park Assist zoekt actief naar een geschikte parkeerplek en manoeuvreert automatisch de auto in de parkeerplek langs en over de rijbaan. De 360C camera maakt het gebied rondom de auto direct visueel, zelfs van de lucht en onder de vensterlijn. De camera helpt dus optimaal bij het vinden van obstakels tijdens het manoeuvreren.
De vier camera’s voor in de gril, in beide buitenspiegels en in de handgreep van de achterklep gemonteerd. De afbeeldingen worden getoond op het CENTRAL MEDIA DISPLAY.