Marco Polo

Westfalia Marco Polo

 

Vanaf € 70.311,- of € 845,- per maand 

[financien]

De Marco Polo is een multitalent als het erom gaat om het praktische met het aangename te verbinden. Het buitengewone ruimteconcept biedt alles wat u zich maar kunt wensen op gebied van koken, wonen, slapen en opbergen.

Design

“Voor iedere reis, de juiste outfit”

Het aantrekkelijke design van de Mercedes-Benz V-klasse Marco Polo, die is gebaseerd op het huidige ontwerp van de Mercedes-Benz personenauto’s ontwerp, maakt iedereen enthousiast. Het interieur van de Marco Polo is optisch en haptisch een traktatie: met de royaal toegepaste bekleding in Santiago zijdenbeige of  Santiago zwart (ook lederen bekleding mogelijk), de vloer in jachtoptiek en de optioneel verkrijgbare lederen dashboard (bovenkant) met contrasterende siernaden geven deze comfortabele reis-vakantie camperauto exclusiviteit, die uniek is voor een camper.
De keuken en diverse opbergkasten kenmerken zich door de hoogwaardige materialen en afwerking en design. De kookplaat en spoelbak zijn bedekt met een beslissing zilver chroom rookglas, wat opnieuw zorg voor een exclusieve uitstraling. Op verzoek van de sfeerverlichting in combinatie met de indirecte verlichting, zorgt voor een unieke feel-good sfeer.

 

Binnen uitvoering

Met de Marco Polo komt u ontspannen aan op uw bestemming. Hierdoor is de Marco Polo ook uitermate geschikt als werk auto of gezinsauto. De cockpit is duidelijk  en overzichtelijk ontworpen en laat zich dan ook uitstekend bedienen. In verbinding met de 7G-Tronic PLUS automaat (optioneel bij de 2.0 en 2.2 CDI)  met de keuzehendel aan het stuur, selecteert u uw richting zonder uw handen van het stuur te halen. Veiligheid staat voorop bij de nieuwe Marco Polo. Daarnaast is schakelen ook makkelijk uit te voeren met de shift paddles .
De hoogwaardige TFT-kleurendisplay in het instrumentenpaneel, die bij de Marco Polo in serie wordt gebruikt, geeft belangrijke informatie en instellingen van de auto weer. In combinatie met audio  20 en Comand Online, gelegen op het middenconsole, een mooi gevormde controller met touchpad, kan er gebruik worden gemaakt van een navigatiesysteem (Google maps of Garmin),  communicatie en de diverse instellingen in de auto.

De comfortabele draaibare stoelen voor zowel de bestuurder als bijrijder zorgen voor een aangename (lange) reis. De optionele lendensteun en ondersteuning in de wervelkolom zorgen ervoor dat de rug wordt ontlast. Op verzoek kunnen de voerstoelen ook worden verwarmd.  De twee persoonszitbank in de bijrijdersruimte van de Marco Polo is uitgerust met pneumatische zitkussens , daarnaast zijn de beide rugleuningen apart elektrisch in stellen. Dit alles zorgt voor een ergonomische handgreep gedurende de rit. Het getinte glas in de achterzijde verminderd de warmteopname van zonnestralen. De getinte ramen vanaf de B-stijl zijn een aantrekkelijk design element in de vernieuwede Westfalia Marco Polo. Ondanks de glaskleuring in de kijkrichting, blijft het goed mogelijk om naar buiten te kijken. Andersom is het niet goed mogelijk om van buiten naar binnen te kijken.
De (optionele) elektrische schuifdeur bediening vergemakkelijkt het openen en sluiten tot het drukken op de knop. Dit verhoogt het comfort bij het in- en uitstappen, vooral als de schuifdeur vaak gebruikt wordt.  Het openen wordt gedaan vanuit de cockpit dan wel via een knop in het woongedeelte. Bovendien kan de schuifdeur worden bediend met een afstandsbediening, wat een gemakkelijke toegang tot de Marco Polo vergroot.
Door het openen van de achterklep , opent men de genereuze bagageruimte , hierdoor kan men handig laden en lossen (ook grote voorwerpen). Tijdens de reis en het manoeuvreren biedt het grote achterraam voldoende zichtmogelijkheden . De achterklep wordt geopend via een handvat boven de kentekenplaat, optioneel een Mercedes-Benz ster dat als opening fungeert, dat is beschermd tegen vervuiling door de verzonken handvat. De hoek van de achterklep is ongeveer 90C en wordt middels een lus naar beneden getrokken.


Airco


De bestuurder

Het standaard instrumentenpaneel is voorzien van twee grote ronde instrumenten en een kleurendisplay (dashboard achter het stuur). Het biedt de informatie toegankelijk aan. De auto laat zich ergonomisch bedienen. Het TFT-kleurendisplay  in het combi-instrumentenpaneel heeft een beeldschermdiagonaal van  14cm (5.5”). De volgende menu’s kunnen worden gekozen:  trip computer, navigatie, radio/media, telefoon, hulp, service en voertuiginstellingen. De menu keuze is eenvoudig te bedienen via het twaalftoetsen multifunctioneel stuurwiel.  De cockpit is voorzien van LED-verlichting technieken met lichtgeleiders. De interieurverlichting verlicht de cockpit aangenaam en zorgt voor een prettige oriëntatie in het donker, waardoor kaarten e.d. goed leesbaar blijven zonder dat het ten kostte gaat aan de veiligheid op de weg. Door de neerwaartse lichtstraal wordt verblinding voorkomen. De verlichting wordt aangestuurd met het bedieningspaneel inclusief brillenhouder.

De (optioneel) te leveren lederen stuurwiel en schakelpook verhogen de exclusiviteit van de inrichting. De aangename aanraking met het leer zorgen voor een sensatie, te samen met het ergonomische ontworpen stuurwiel wordt het comfort aanzienlijk verhoogt.
De viervoudig verstelbare lendensteun  voor de bestuurder en passagiers  ondersteunen de wervels in de lumbale regio’s van de rug en daarmee wordt de rug ontlast, vooral tijdens de lange reizen verhoogt dit de comfort. De twee luchtkussens in de rugleuningen kunnen naar behoefte worden aangepast en zorgen dus voor een ergonomische zithouding. De instelling kan op eenvoudige wijze worden geregeld middels de 4-weg schakelaar.Achterruit

Uniek aan de nieuwe Marco Polo is het afzonderlijk van de achterklep kunnen openen van het achterraam. Op deze manier blijft de laadruimte makkelijk toegankelijk, in bijvoorbeeld krappe parkeersituaties. Naast het comfort, kan de achteruit ook optisch worden verfraaid door een chromen omlijsting.